Правила лотереї Green Card

Для того, щоб стати учасником щорічної лотереї перш за все потрібно заповнити анкету. За імміграційним законодавством сім’єю вважаються подружжя та їхні діти до 21 року. Відповідно, заявник повинен надати інформацію і фотографії:

  • на себе;
  • на дружину / чоловіка (якщо він чи вона одружений / -на) — навіть якщо він чи вона в разі виграшу не поїде до США;
  • на всіх дітей подружжя до 21 року, в тому числі від попередніх шлюбів чоловіка і дружини, — не залежно від того проживають діти разом чи поїдуть в США в разі виграшу.

Заявник не повинен подавати даних на дітей, які старші 21 року чи перебувають у шлюбі. Кожен із подружжя може подавати анкету на себе. Це, як правило, подвоює шанси на виграш.

Перше правило лотереї Green Card

Щоб подати заявку, учасник повинен був народитися в країні, яка знаходиться в списку країн-учасниць лотереї. Список щорічно визначається Державним Департаментом США. У цей список входять усі країни світу, окрім тих, які виключені. Саме країна народження вказується в анкеті в якості країни участі!

Неважливо, в якій країні ви мешкаєте або громадянство якої країни ви маєте. Важливо тільки те, де ви народилися. З цього правила є два виключення, які в деяких випадках дозволяють брати участь навіть тим, хто народився в «виключеній» країні:

  • Якщо учасник, що народився в «виключеній» країні, перебуває в шлюбі з уродженкою/уродженцем «дозволеної» країни, то обидва чоловіки можуть брати(подавати власні заявки) участь, заявляючи в якості країни участі «дозволену» країну.
  • Якщо обидва батьки учасника, що народився в «виключеній» країні, не народилися в цій «виключеній» країні і не мешкали там у той час на постійній основі, то учасник може брати участь і заявити в якості країни участі «дозволену» країну народження будь-якого з батьків.

Друге правило лотереї Green Card

Щоб переможець міг отримати імміграційну візу, він повинен мати як мінімум середню освіту або трудовий стаж по високо-кваліфікованій спеціальності. На практиці це означає наступне:

  • якщо до моменту отримання імміграційної візи ви закінчите середню школу, середньо-спеціальний або середньо-технічний учбовий заклад або навчатиметеся у вищому учбовому закладі, це буде досить.
  • якщо ж є тільки базова освіта, то отримати «Грін Карту» можна тільки за наявності трудового стажу не менше 2 років за останні 5 років по високо-кваліфікованій спеціальності.

Загальні заборони

Як бачите, ніяких вікових обмежень на участь в лотереї немає. Може брати участь і «вчорашній» школяр, і похилого віку пенсіонер. Вимог по володінню англійською мовою також немає. Так що, насправді, основна проблема — не в правилах. Правила дуже прості і їм відповідають майже усі.

Але окрім дотримання правил лотереї вимагається ще і не потрапити під обмеження, встановлені для усіх потенційних американських іммігрантів. У перерахованих нижче випадках при виграші доведеться готувати додаткові документи, або ж може діяти тимчасова або постійна заборона на в'їзд до США, або ж для отримання «Грін Карти» після виграшу знадобиться клопотання про поблажливість

Медичні протипоказання:

  • Наявність соціально-небезпечного захворювання або соціально-небезпечного психічного розладу;
  • Вживання наркотичних або психотропних речовин;
  • Відсутність необхідних щеплень;
  • Ризик виявитися під опікою держави через украй важку хворобу (public charge);

Проблеми із законом і візовим законодавством:

  • Умисні суспільно небезпечні злочини (crime involving moral turpitude);
  • Попередні депортації або нелегальне знаходження в США понад 180 днів;
  • Візове шахрайство(фіктивний брак або надання підроблених документів);
  • Перебування в США з візою J-1, якщо для неї встановлена і ще не виконана вимога 2YHR-two-year home residence requirement (це не відноситься до студентської програми Work & Travel);

Результати лотереї

Про результати ми повідомимо Вас по електронній або звичайній пошті (на вибір). Так само ми дзвонитимемо переможцям особисто для того, щоб привітати з виграшем.

Офіційний сайт лотереї dvlottery.state.gov.