Часті питання

Чи є мінімальний вік для участі в лотереї?

Ні. Вимог до мінімального віку подавача заявки не передбачено. Втім, вимога до наявності середньої освіти автоматично виключає більшість подавачів молодше 17-18 років.

Скільки я можу подати заявок?

Закон дозволяє тільки одну заявку для кожної особи впродовж одного періоду реєстрації. Особи, для яких подано більше однієї заявки, дискваліфікуються. Держдепартамент застосовує різні технології та засоби для визначення осіб, які подають декілька заявок в період реєстрації.

Особи, що подають більше за одну заявку, дискваліфікуються, і електронний запис про це постійно зберігатиметься Держдепартаментом. Як наслідок — вони не можуть подавати заявки в програму щороку впродовж періоду реєстрації.

Чи можу я що небудь зробити, щоб підвищити мої шанси на виграш?

І так і ні, оскільки усі, що відповідають вимогам заявки відбираються довільно комп'ютером і мають рівний шанс на виграш; проте, якщо Ви одружені або у шлюбі, тоді Ви і Ваша дружина/чоловік можуть подати заявки також, і це подвоїть шанси на виграш.

Що Ваша компанія можете зробити для того, щоб заявка не була дискваліфікована?

Щороку мільйони заявок дискваліфікуються за недотримання вимог подання. Наші послуги і консультації допоможуть Вам правильно заповнити анкету; вислати фотографії згідно встановлених правил; подати заявку у встановлені терміни. Таким чином ми допомагаємо, що бажає, уникнути помилок і дискваліфікації.

Чи може кожен з подружжя відправити по одній анкеті?

Так. Кожен з подружжя може брати участь в розіграші Лотереї, тим самим, підвищуючи шанси сім'ї на виграш.

Що робити, якщо одруження відбулося вже після відправки заявки? Чи зможе чоловік / дружина теж виїхати?

Це не є проблемою, ви зможете зробити зміни у сімейному статусі в процесі оформлення документів для виїзду в США.

Чи є необхідним володіння англійською мовою для участі в лотереї?

Ні, в цьому немає необхідності.

Чи можна буде зберегти російське / українське громадянство, отримавши Green Card?

Green Card надає право на проживання і роботу на території США, тому попереднє громадянство зберігається. Навіть якщо надалі Ви побажаєте стати громадянином США тоді Ви можете мати подвійне громадянство оскільки США цього не забороняє.

Яка процедура вибору виграшних заявок?

У Консульському центрі в штаті Кентуккі (США) кожна заявка зі свого регіону отримає унікальний реєстраційний номер. Після завершення подання заявок, комп'ютер випадковим чином вибере виграшні заявки серед усіх отриманих заявок з одного регіону. Кожна заявка в межах свого регіону матиме рівні шанси бути вибраною. Після вибору виграшних заявок, їх подавці зможуть перевірити статус своєї заявки на офіційному веб-сайті Лотереї з травня 2015 по червень 2015 р. Подавці заявок, які не були вибрані, повідомлень отримувати не будуть.

Як видаватимуться імміграційні візи по лотереї DV-2016?

За умовами Лотереї DV-2016 буде видано 50 000 імміграційних віз. При цьому спочатку буде відібрано близько 100 тисяч заявок. Якщо ви виграли Лотерею, вам необхідно як можна швидше почати процедуру отримання імміграційної візи, оскільки така віза мають бути отримана не пізніше за 30 вересня 2016 року і як тільки будуть отримані перші 50 000 імміграційних віз, їх видача по лотереї DV-2016 припиниться і ваш виграш пропаде.

Факт того, що ваша заявка була вибрана Консульським центром в Кентуккі, не гарантує того, що ви автоматично отримаєте імміграційну візу і посвідку на проживання в США. Для того, щоб отримати імміграційну візу і право на місце проживання в США, подавець заявки, що виграв, повинен відповідати усім вимогам імміграційного законодавства США. Право на отримання імміграційної матимуть чоловік(а) і діти (до 21 року, що не перебувають в шлюбі) подавця заявки, що виграла.